V mestách Pentapolitany sa budú konať workshopy City Report

11.07.2012 Prešov

Prešov 11.júla (TASR) - Sériu piatich workshopov s názvom City Report, ktoré budú zamerané predovšetkým na reportážnu fotografiu, pripravili pre amatérskych i profesionálnych fotografov realizátori projektu Pentapolitana.
Koordinátorka projektu Pentapolitana Eva Arvayová uviedla, že toto združenie je konceptom spolupráce prirodzeného regiónu a je pokračovaním spolupráce miest so spoločnou históriou a duchovným potenciálom, pričom jeho aktuálnou snahou je podpora kreatívnych aktivít projektu Košice- Európske hlavné mesto kultúry 2013.
"Workshopy sú zamerané na reportážnu fotografiu. Ich cieľom je podporiť tvorivosť miestnych fotografov a ukázať im súčasný pohľad na profesionálnu reportážnu a dokumentárnu tvorbu," uviedla Arvayová. Dodala, že z workshopov vznikne originálna obrazová správa, ktorá bude následne putovať Prešovom, Košicami, Bardejovom, Levočou a Sabinovom.
Trojdňové fotoworkshopy sa uskutočnia v každom zo spomínaných miest, pričom prvý z nich sa bude konať od 20. do 22. júla v historickej budove Caraffovej väznice v Prešove. Postupne sa budú akcie presúvať aj do ostatných miest Pentapolitany: Bardejova, Levoče, Košíc a projekt vyvrcholí v Kultúrnom centre Na korze 24. – 26. augusta v Bardejove.
Arvayová zdôraznila, že workshopy budú viesť profesionálni fotografi Pavel Maria Smejkal a Anton Baša. Dodal, že toto podujatie v podstate nadväzuje na podobnú akciu, ktorá sa pod názvom Oscarové mesto realizovala vlani v Sabinove.
Presný rozpis termínov nájdu záujemcovia na webovej stránke www.pentapolitana.sk, prostredníctvom ktorej sa môžu na jednotlivé akcie aj prihlásiť. Arvayová upozornila, že účasť na podujatiach je bezplatná a podmienkou je vlastný fotoaparát. Keďže počet účastníkov je obmedzený, organizátori si vyhradzujú právo výberu.
 

Vyberte región